Verwachtingen woningmarkt 2023

Het is moeilijk om te voorspellen hoe de woningmarkt in 2023 eruit zal zien, aangezien dit afhangt van een aantal onvoorspelbare factoren. Toch zijn er enkele algemene trends die nu al zichtbaar zijn en die wellicht ook in 2023 van invloed zullen zijn op de woningmarkt.

Lees meer »

Onze diensten 


prijzen van meer dan 10 top leveranciers 

op voorwaarden & garanties van alle producten

kwaliteit van  zonnepanelen & randapperatuur

op klanttevredenheid van de leveranciers

Wij adviseren...

met passie voor duurzaamheid

100% onafhankelijk

op basis van uw behoeften en wensen

indien gewenst op financierings- mogelijkheden 


Neem direct contact met ons op voor een persoonlijke intake 


Zonne-Energie 

​De zon schijnt altijd, ook als het bewolkt is. Zonne-energie is de laatste jaren erg populair geworden. Dit is dan ook niet voor niets. Zonne-energie is een van de meest toegankelijke manieren om zelf energie op te wekken. DIt kan namelijk simpel door zonnepanelen aan te schaffen. De zon is een schone energiebron waarvan de voorraad nooit op raakt. Naast zelf energie op te wekken beschermt u ook gelijk het klimaat door minder fosiele brandstoffen te gebruiken die CO2 uitstoten.

 

Zonne-energie is voor iedereen. Zowel voor de particulier met een zonnepanelen als voor onze energie producenten die ernorme velden aanleggen met zonnepanelen. Zo kan de zon die elders scheen jouw huis verlichten. Wat zeker een grote bijdrage heeft geleverd  om zonne-energie een hot onderwerp te maken is dat het goed is voor je portemonnee. Je haalt je investering binnen 7 jaar uit! In de velen jaren daarop kun je nog lekker genieten van een mooie winst. 

 

Het is hoog tijd om eens stil te staan bij de veelgestelde vragen. Wat is zonne-energie eigenlijk? Hoe werkt het? Is zonne energie duurzaam? Hieronder vindt je de antwoorden op je vragen over zonne-energie. 

De voordelen van zonne-energie 

Duurzaam

Bij het opwekken van zonne-energie wort er  geen CO2 uitgestoot. Gelukkig heeft de zon genoeg energie om de aarde te voorzien van meer energie dan we nodig hebben. Lekker duurzaam en millieubewust. 

Eenvoudig

  In de eerste helft an 2018 zijn er ruim 2,3 miljoen zonne-panelen geïnstalleerd. Zonne-panelen op je dak krijgen is niet moeilijk. Het moeilijkste is om de juiste keuzes te maken. Daar helpen wij je bij! 

Slim  

Met zonnepanelen kun je tussen de 6 en 8 jaar de volledige invesering terugverdienen. Daarna kun je nog jaren genieten van je winst. Zonnepalen gaan gemiddeld meer dan 25 jaar mee! Wij helpen u om de terugverdientijd zo kort mogelijk te houden. 


Wil je weten hoe wij jou helpen om de juiste keuze te maken?


Hoe werkt zonne-energie?

Is zonne-energie de toekomst?

De capaciteit van zonne-energie is in 2018 met 20% toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. Nederland gaat mee met de europese trend om meer zonne-energie op te wekken. Zo staan we op de derde plek in Europa als het gaat om de toename in zonne-energie. Volgens brancheorganisatie SolarPower Europe zal de vraag alleen maar toenemen in de komende jaren. Dit is ook te zien op de daken van woningen. 

 

We zien mede dat de prijzen van zonnepalen sterk zijn gedaald . Tegelijkertijd wordt er per zonnepaneel meer energie opgewekt. Door de hoge klimaatdoelstellingen zijn de import toeslagen op zonnepanelen opgeheven, waardoor steeds meer mensen gebruik kunnen maken van zonne-energie. We kunnen dus met grote zekerheid zeggen dat zonne-energie een steeds belangrijkere vorm van energie-opwek wordt.

 

Dit is goed nieuws voor jou maar ook voor het milieu!

Je eigen energie opwekken met zonnepanelen 

Zonnepanelen zijn het meest eenvoudig en toegankelijke manier van zelf energie opwekken. Het is namelijk een zeer passief vorm van energie opwekken. Nadat ze op je dak zijn geplaatst hoef je zelf niets meer te doen. Van zon opkomst tot ondergang kun je snoeppen van de onuitputtelijke zonne-energie. 

 

Het klinkt te mooi om waar te zijn. Dat is in sommige gevallen ook waar. Afhankelijk van de ligging, grootte en helling van je dak wordt bepaald hoeveel energie je kunt opwekken. Daarnaast zijn de prijzen, voorwaarden en garanties van zonnepanelen erg verschillend van elkaar. Al het bovengenoemde bepaald uiteindelijk de terugverdientijd. 

 

Het is daarom erg belangrijk om eerst goed informatie in te winnen, een zonnepanelen check te doen en verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Dit lijkt vrij eenvoudig. Toch is de werkelijk weerbarstiger. Om te beginnen is het vinden van elevante informatie erg lastig. Op veel plekken wordt de basis eenvoudig uitgelegd. Helaas mis je vaak net dat stukje informatie en datial die je wilt weten om een goede vergelijking te maken. Daarnaast is er zo veel informatie dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dit alles uitvogelen en daarnaast combineren tot een prijs/kwaliteit verhouding is vakwerk. We raden je aan om volledig overtuigd te zijn van je keuze voordat je in zee gaat met een leverancier. Zodra offertes zijn getekend is er vaak geen weg terug. 

 

Laat je niet schrikken door zaken die mis kunnen gaan. Er is veel te winnen en je kunt je volledig laten ontzorgen door het werk over te laten aan vakkundige mensen. Zo weet je zeker dat je de meeste waarde krijgt voor je geld! 

 

Zonnepanelen en je energierekening

Wat u zelf opwekt aan energie, hoeft u niet in te kopen. Dat scheelt direct in uw maandelijkse energiekosten. Maar soms produceren uw zonnepanelen meer energie dan u nodig heeft. Die energie levert u terug aan het elektriciteitsnetwerk. En iedere kilowatt die u niet verbruikt, wordt door uw energieleverancier gesaldeerd. Aan het einde van het jaar krijgt u een keurige rekening. Daarop is de stroom die u heeft teruggeleverd al verrekend met de stroom die u heeft afgenomen. Dus kunt u de stroom uit uw zonnepanelen terugleveren? Jazeker, elke afzonderlijke kilowatt!

 

Kun je ook terugleveren als je meer opwekt dan je verbruikt?

 

Jazeker! De terugleververgoeding is de vergoeding die je krijgt voor de energie die je opwekt en teruglevert aan het net. Want alle energie die je zelf niet verbruikt, kunnen anderen immers weer gebruiken. Om dit te stimuleren, krijg je een bepaalde vergoeding voor de energie die je teruglevert aan het net. Heb je een dubbele meter? Dan wordt deze als volgt berekend: het tijdstip van verbruik of teruglevering bepaalt hoeveel de elektriciteit kost of oplevert. Het normaaltarief is duurder en het daltarief goedkoper. Je teruglevering is in het normaaltarief dus meer waard dan je teruglevering in het daltarief. Er kan een (klein) voordeel of nadeel zitten in het verrekenen van de teruglevering en het verbruik tussen de verschillende tarieven.

Wat ben je kwijt aan zonnepanelen?

Het kopen van zonnepanelen vergt een investering. Wat je betaalt aan zonnepanelen hangt van verschillende factoren af. Denk aan;

 

  • Aantal panelen
  • Kwaliteit van het product
  • Merk van het product
  • Vermogen van het paneel
  • Voorwaarden en garanties 
  • Grootte en ervaring van de leverancier
  • Winstmarge van de leverancier 
  • Onderhandelings ruimte

 

Hiernaast zijn wat voorbeeldprijzen afgebeeld. Toch zien we dat het loont om offertes op te vragen, appels met appels te vergelijken en goed te onderhandelen voordat je akkoord gaat met de prijs. Ook loont het als je met meerdere mensen tegelijk aankoopt.

 

Kijk snel hoe wij je kunnen met het besparen van honderden euros! 

 

Als je uit bent met welke leverancier je in zee gaat komt de volgende stap. Hoe bekostig je de zonnepanelen? Kopen met gespaard geld, financieren of huren. Lees hieronder wat de voor en nadelen zijn. 

Kopen met eigen geld

 

Voordelen

+ Je bent eigenaar van de zonnepanelen

+Je kunt de betaalde BTW (21%) terugvorderen

+ Je terugverdientijd is het korst 

 

 

 

Nadelen

Je geld zit in de zonnepanelen

-Je bent zelf verantwoordelijk voor onderhoud

Gelukkig hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig :-)

Financieren

 

Voordelen

+ Je hoeft geen investering te doen in geld

+ Geen onderhoudskosten

 

 

 

 

Nadelen

Je kunt geen BTW terugvragen wat vaak al een gemis is van ongeveer € 1000,-

- Je bent geen eigenaar van de zonnepanelen en betaalt daarom huur waardoor je vaak maar tussen de €0-€20 overhoudt per maand.

 

Huren

 

Voordelen

+ Je bent eigenaar van de zonnepanelen

+Je kunt de betaalde BTW (21%) terugvorderen

+ Je terugverdientijd is afhankelijk van de rente die je betaalt langer dan bij aankoop eigen middelen maar nog steeds rendabel. 

 

Nadelen

Je betaalt een maandbedrag waar ook rente in is verrekend. 

- Je bent zelf verantwoordelijk voor onderhoud

Gelukkig hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig :-)


Wil je weten hoe wij jou helpen om de juiste keuze te maken?